Det här är en utbildning för dig som ska undersöka vilt före leverans till en vilthanteringsanläggning. Kursen handlar om slakthygien, viltets anatomi, lagstiftningen och inte minst att lära sig reagera när ett djur inte verkar friskt.
Plats
Forshaga
Sista bokningsdatum
23 apr
Startar
09 maj 09:00
Slutar
09 maj 17:00
Längd
1 tillfälle (1 dag)
Måltid
Ja
Platser kvar
12 av 12
Logi
Nej
Utbildningen är granskad av Livsmedelsverket och leder till att en första undersökning av ett fällt vilt får göras före leverans till en vilthanteringsanläggning. Undersökningen innebär i normalfallet att färre organ behöver följa med viltet för besiktning på vilthanteringsanläggningen. Syftet med utbildningen är att deltagaren efter genomgången kurs ska kunna bli en resurs för jaktlaget och som har kunskaper att tillvarata och undersöka vilt på ett situationsanpassat och hygieniskt sätt..
Längd: Cirka 8 timmar.
Förkunskaper: Jägarexamen eller likvärdig kunskap genom annan utbildning eller verksamhet.
I kurspriset ingår fika, lunch och kursmaterial. Inbjudan till utbildningen, med mera detaljerad information, mejlas ca 10 dagar innan kurstillfället. Utbildningen sker i samarbete med Studiefrämjandet.